English | Bosnian
Dobrodošli na stranice St Louis Islamskog Centra – Džemat “Nur”

St. Louis Islamic Center

Džemat Nur

Najava Seminara “Zdravlje žene”

U organizaciji ženske grupe džemata “Nur Sestre”, pozivaju se sve hanume na edukativni seminar pod nazivom “Zdravlje žene”. Seminar će se održati 27. januara, sa početkom u 4 popodne i trajanjem do 7 navečer, uz pauzu za vrijeme namaza.

Ovo je izuzetna prilika da se naše džematlijke upoznaju s važnim informacijama koje se tiču ženskog zdravlja, a koje će predstaviti stručnjakinje iz naše zajednice. Predavanja će obuhvatiti niz tema od presudnog značaja za očuvanje i promociju zdravlja žena.

Među predavačicama će biti Nejla Šahbaz, doktor farmacije, Aldijana Karić Džananović, medicinska sestra specijalizirana za ginekologiju, te Aldijana Sahadić-Sačić, medicinska sestra specijalista za psihijatrijsko i mentalno zdravlje, board-certificirana. Također, o značaju brige o zdravlju iz perspektive kućne njege govorit će Arnela Tucaković iz Prime Home Care.

Seminar će moderirati naša muallima Anida Malkić, koja će osigurati da se događaj odvija u duhu edukacije i zajedništva. Džematske hanume će imati priliku ne samo da se obogate novim znanjima, već i da uživaju u druženju uz kahvu i kolače, koji će biti posluženi tokom seminara.

Ovaj seminar je prilika da se žene naše zajednice okupe, podijele iskustva i uče jedne od drugih, te da zajedno rade na unapređenju zdravog načina života. Pozivamo sve hanume da svojim prisustvom obogate ovaj skup i daju podršku inicijativi koja ima za cilj promociju zdravlja i blagostanja žena u našoj zajednici.

Za više informacija o seminaru i detaljima programa, zainteresovane dame mogu kontaktirati organizatore. Očekujemo vas u velikom broju i radujemo se vašem dolasku.