English | Bosnian
Dobrodošli na stranice St Louis Islamskog Centra – Džemat “Nur”

St. Louis Islamic Center

Džemat Nur

Finansijski Izvještaj Džemata Nur za 2019. Godinu: Pregled Ključnih Financijskih Aktivnosti

Džemat Nur je u 2019. godini zabilježio impresivne financijske rezultate, pokazujući snažnu podršku svoje zajednice i efikasno upravljanje sredstvima. Ukupni godišnji prihodi iznosili su $508,041.20, s raznolikim izvorima prihoda koji pokrivaju širok spektar aktivnosti i potreba zajednice.

Najznačajniji doprinos ukupnim prihodima dolazi od donacija, koje su iznosile $128,074.15. Ova brojka odražava snažnu posvećenost i darežljivost članova džemata, čiji doprinosi omogućavaju niz aktivnosti i programa unutar zajednice.

Drugi značajan izvor prihoda bio je članarina s ukupnim godišnjim prihodom od $71,884,00, te odražava rast džemata i u pogledu prikupljenih vazifa.

Kategorija Kurban također je značajno doprinijela sa $26,855, dok su prihodi od Mekteba iznosili $36,058.05. Ovi prihodi ne samo da odražavaju religijsku posvećenost zajednice, već i njihovu predanost obrazovanju i očuvanju vjerskih običaja.

Kroz sadaku, kao tradicionalni način davanja u islamu, prikupljeno je $19,817, što dalje naglašava humanitarni aspekt zajedničkog djelovanja džemata.

Ovi rezultati pokazuju kako džemat Nur uspješno balansira između potreba očuvanja vjerskih tradicija i odgovaranja na socijalne potrebe svojih članova. Ukupni prihodi i njihova distribucija kroz različite kategorije ilustruju kako financijska snaga džemata leži u njegovoj sposobnosti da mobilizira resurse u svrhu podrške širokom spektru aktivnosti – od obrazovanja i vjerskih obreda do socijalne podrške i solidarnosti.