English | Bosnian
Dobrodošli na stranice St Louis Islamskog Centra – Džemat “Nur”

Članstvo

Članstvo u džematu Nur se bazira na dobrovoljnoj osnovi i ne utiče na vašu mogućnost sudjelovanja u džematskim aktivnostima osim po pitanjima izbora i izbornih procedura. Vaše članarine se koriste za administrativne potrebe (održavanje prostorija, režije, plata imama), humanitarne potrebe (pomoć sociajalno ugroženim licima u Sent Luisu ili Bosni i Hercegovini), društvenim aktivnostima (organizacija sedmičnih, mjesečnih ili godišnjih aktivnosti) kao i za ostale zakonom dozvoljene potrebe džemata.

Članarina u džematu Nur za pojedince i porodice iznosi samo 200$ godišnje i može se uplatiti u našem džematu popunjavajući pristupnicu, kao i putem Paypala na dole navedenom linku. Osim što pomažete navedene stavke u funkcioniranju džemata vašom članarinom dobijate i posebne pogodnosti i privilegije poput mogučnosti glasanja na generalnoj skupštini, mogučnosti da predložite ili budete predloženi za upravna tijela džemata itd.

Pored godišnje članarine u džematu, naš i vaš džemat možete podržati i vašim dobrovoljnim automatskim mjesečnim prilozima u iznosu po vašoj želji. U suradnji sa lokalnom bankom mi smo u mogučnosti da uradimo automatsko mjesečno depozitiranje vaših donacija putem ACH sistema bez dodatnih troškova. Ova vrsta podrške džematu osigurava sigurna finansijska sredstva svaki mjesec koja su potrebna za funkcioniranje džemata.

PRISTUPNICA DŽEMATU NA BOSANSKOM JEZIKU.

ACH FORMA ZA MJESEČNO IZDVAJANJE.